Kinda Vokalensamble höjde stämningen Kättilstad

Enligt tradition så bjuder Kinda Vokalensemble in till en julkonsert på Annandagen varje år. I måndags var det dags igen och ett 50 tal personer tog sig till Kättilstad kyrka för att lyssna på stämningsfull musik.

Kinda Vokalensamble i sin helhet.

Kinda Vokalensamble i sin helhet.

Foto: Claes Fälth

Kinda2016-12-28 09:00

Kinda Vokalensemble har funnits i mer än 25 år, då började den som en ungdomskör. Idag har kören runt 15 medlemmar och vissa av dem har varit med ända från start. Kören ses ett antal gånger i månaden och har under året några stora konserter, bland annat musik i sommarkväll och julkonserten.

Så i måndags genomfördes alltså den traditionsenliga konserten med 14 representanter från kören. Det framfördes traditionella julsånger men även en gammal svenskt julkantat uppvisades.

- Texterna är skrivna av Oscar Levertin i slutet av 1800-talet, med andra ord är det gammal text. Den tonsattes av Michael Waldenby 1995. Michael kommer från Kisa men arbetar i Stockholm, så stycket har också lokal anknytning, berättar Anita Berrio Garcia som dirigerat Kinda vokalensemble under de senaste två åren.

Julkantatet är inte känt för att vara helt enkelt och för att genomföra det halvtimmeslånga stycket var pianisten Majsan Dahling på plats. Hon arbetar annars på Operahögskolan i Stockholm men tyckte det var roligt att få vara med i Kättilstad.

Ett 50- tal personer hade alltså tagit sig till kyrkan och alla verkade mer än nöjda efteråt.

- Många kom fram och tackade efter och alla verkade tacksamma. Jag tycker faktiskt att det gick jättebra och att kören skötte sig kanon! Säger Anita Berrio Garcia efter konserten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om