Kindabo ångrade sitt köp – fick rätt av ARN

En person i Kinda kommun fick av Allmänna reklamationsnämnden rätt angående köp av en digital TV-mottagare. Det var i oktober som personen på nätet beställde och fick levererad en digital TV-mottagare.

Kinda2017-05-09 11:55

När utrustningen kom hem ångrade personen köpet eftersom han tyckte att mjukvaran i produkten var allmänt buggig, och att det inte gick att bläddra framåt i TV-guiden.

Nätföretaget menade att öppet köp inte gäller om kunden öppnar originalkartongen och att det tydligt hade framgått vid beställning. Köp kan inte ens ske utan att dessa villkor accepteras.

ARN konstaterar ändå att köpet skett via ett så kallat distansavtal och att konsument i dessa fall har ovillkorlig rätt att ångra sitt köp inom 14 dagar från leveransen. Konsumenten får dock själv bekosta leveransen tillbaka till företaget.

I vissa fall finns skäl till en värdeminskning, men inte i detta eftersom företaget inte uppfyllt sin informationsplikt angående just detta. Nu rekommenderar därför ARN återbetalning av hela köpesumman, det vill säga 2 458 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om