Kindas befolkning ökar

Kinda är en av länets fyra kommuner som ökar invånarantalet. Under första halvåret 2005 ökade Kindas befolkning med 21 personer.

Kinda2005-08-13 09:53

- Det är ett trendbrott. Det är jättepositivt säger Rune Jonsson, planerings- och utredningssekreterare i Kinda kommun med anledning av att Kinda tillsammans med Mjölby, Norrköping och Valdemarsvik är de enda kommunerna i Östergötland som ökat sin befolkning.
Enligt Statistiska centralbyrån, som nu släppt befolkningsstatistiken för årets sex första månader, så har Kinda för första gången på många år ökat med 21 invånare.
Trots ett högt antal döda, 66 personer, och därmed ett underskott på 23 personer i födelsenettot ökar befolkningen i Kinda kommun.

Ökad inflyttning
- Det beror på en ökad inflyttning. Vi hoppas och tror att det beror på kommunens marknadsföring med bland annat riktade insatser, säger Rune Jonsson och fortsätter:
- Vi har en bra skola och omsorg och vi ligger bra till i arbetslöshetsstatistiken. Det är flera bitar som ger effekt, det är inte bara Kindas vackra natur som lockar.
Bland annat har kommunen gjort riktade insatser till ny helikopterpersonal på Malmen i Linköping.
- Men just det har har vi inte sett någon effekt av ännu, eftersom det inte är riktigt klart. Men det är ett i led i arbetet. Samtidigt är det viktigt att få folk att stanna kvar i Kinda, att hejda utflyttningen så att invånarna inte drar iväg, säger Rune Jonsson som hoppas att befolkningsökningen håller i sig under året.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om