Kisa föll tungt mot Mantorp

I 85 minuter bjöd Kisa och Mantorp på en orgie i sumpade målchanser. KBK hade flest. Men när målet äntligen kom så gjordes det av - Mantorp.

Kinda2007-06-05 06:48

- Vi ska ju avgöra det här i första. Så enkelt är det.
Så tyckte KBK:s tränare efter matchen och det har han nog rätt i. För den första kvarten var förmodligen den bästa KBK har presterat på hemmaplan i år.
Redan i sjunde minuten hade Andreas Ringensjö en jättechans efter rena klapp-klapp-spelet av Marcus "Bulla" Johansson och Michael Nordin. Och på den efterföljande hörnan nickade Jonas Lönning klockrent i stolpen.
"Bulla" var i det skedet lysande med fina nedtagningar, rörlighet och fint fördelade passningar. I tionde minuten frispelar han Ringensjö igen men avslutet går rakt på MFF:s målvakt.
Men en bit in i halvleken tappar Kisa fart och MFF jämnar ut spelet. Inte minst på grund av svaga uppspel från backlinjen, något som höll i sig resten av matchen. Skeva långbollar i ett, i ett...
Så där höll det på. Tills fem minuter före slutet. Då får KBK-försvaret inte undan bollen och Mantorps Alexander Ramström kan sikta och sätta 0-1.
- Vi måste ju göra mål, suckar Cronholm. Nu får vi fortsätta att jobba med avslut. Vi har ju så oerhört många fler avslut än dem så det här känns orättvist.