Kisa har fått en ny munter optiker

Vimmerbybon Mark Van Ewijk är den nya optikern på Munther Optik i Kisa.

Mark Van Ewijk är den nya optikern på Munther Optik. Foto: Anna Kjellberg

Mark Van Ewijk är den nya optikern på Munther Optik. Foto: Anna Kjellberg

Foto:

Kinda2015-11-03 07:43


Han och den nyanställda optikerassistenten Linnea Lundh håller numera ställningarna i butiken på Storgatan. Tidigare fanns det en optiker på plats tre dagar i veckan men Mark kommer att arbeta heltid i Kisa.

Mark Van Ewijk är den nya optikern på Munther Optik, på Storgatan i Kisa. Mark kommer ursprungligen från Holland men flyttade till Sverige år 2004. Han har arbetat som optiker i ett par år nu och hunnit med att arbeta i Eksjö, Västervik och Linköping.

Mark berättar att verksamheten kommer att fortsätta bedrivas som förut. Vissa rutiner har ändrats men inget som påverkar kunderna på något sätt.

- Vi kommer att fortsätta att erbjuda synundersökningar, reparationer, utprovning av glasögon, linser och solglasögon. Tidigare har Ingela arbetat tre dagar i veckan här i Kisa, men jag är på plats måndag till fredag. Vi vill behålla andan i företaget, hålla den vid liv. Det här är en gammal, traditionell optikerbutik och det ska den fortsätta vara. På en liten ort som Kisa, vill vi behålla traditionerna, säger Mark Van Ewijk.

Läs mer i tisdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om