Kisa Wärdshus krögare hoppar av – efter två månader

Tanken var att Kisa Wärdshus pub-verksamhet och uteserveringen nu skulle vara i full gång men så är det inte. Det var för mycket underhållsarbete inomhus som behövde göras. Hotell- och frukostserveringen är dock i full gång sedan 1 juli men restaurangdelen ligger helt nere och nu har krögaren Andreas Siverholm hoppat av.

Niklas Nilsson fortsätter att driva hotelldelen på egen hand. Foto: Lars-Göran Bexell

Niklas Nilsson fortsätter att driva hotelldelen på egen hand. Foto: Lars-Göran Bexell

Foto:

Kinda2017-08-22 06:00

Det behövde vara ett par personer till utöver mig som höll i restaurangdelen och det är bara att inse fakta, jag insåg min begränsning för att driva verksamheten själv, säger Andreas Siverholm som tillsammans med Niklas Nilsson, som köpte de tre fastigheterna runt Tingshustorget i Kisa i början av juni, bildade ett gemensamt bolag för restaurang. och hotellrörelsen.

– Nu tar Niklas och hans tjej över min del i bolaget, säger Andreas Siverholm.

Kisa Wärdshus hade stått öde sedan i november förra året då dåvarande krögareparet bommade igen och flyttade till Öland. Efter flera turer med köpare som hoppade av stod det i början av juni klart att Kisabon Niklas Nilsson köpte wärdshuset, gästgivarhotellet och gästgivaregården. Ett par veckor senare dök tidigare Kisabon Andreas Siverholm från Stockholm upp som krögare och kompanjon till Niklas Nilsson. Allt var klappat och klart för att i månadsskiftet juli/augusti dra igång värdshuspuben och uteserveringen. Den 1 juli fick återigen hotellets gäster frukost serverad.

– Det känns mycket tråkigt att det blev så här, men som sagt, jag kände min begränsning, säger Andreas Siverholm och fortsätter:

– Till saken hör att det även behövs en hel del upprustning i lokalerna och inte minst i köket som i dagsläget inte är godkänt.

Nu kommer Niklas Nilsson att driva verksamheten vidare på egen hand:

– Ja, vi fortsätter med rumsuthyrningen och frukostserveringen. Vi har fem timanställda som sköter ruljangsen. Vi har haft en mycket bra beläggning under juli och augusti. Framöver kommer vi att samarbete med en cateringfirma vid konferenser och andra evenemang.

– Det finns en bra grund att stå på för Niklas, säger Andreas Siverholm som nu går tillbaka till jobbet som ansvarig för Sveriges kommuners och landstings konferenslokal i Stockholm.

– Jag hoppas att vi kan öppna restaurangdelen till nästa sommar, avslutar Niklas Nilsson.

Andreas Siverholm hoppar av som krögare efter två månader. "Jag insåg min begränsning till att driva verksamheten på egen hand". Foto: Lars-Göran Bexell
Andreas Siverholm hoppar av som krögare efter två månader. "Jag insåg min begränsning till att driva verksamheten på egen hand". Foto: Lars-Göran Bexell
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om