Kisabo attackerade poliser

Den 32-årige Kisabo som i slutet av januari greps på torget i Kisa som misstänkt för olaga hot och misshandel av sin tidigare sambo, dömdes på tisdagen av Linköpings tingsrätt till sex månaders fängelse. Förutom misshandel och olaga hot dömdes mannen även för våldsamt motstånd och övergrepp i rättssak.

Kinda2007-02-28 07:26

32-åringen ska även betala 19 500 kronor i skadestånd till sin tidigare sambo för kränkning, sveda och värk, och 5 000 kronor vardera till två av Kindas polismän som skadades vid gripandet, samt återbetala 5 000 kronor till staten för kostnaden för försvarsadvokat och målsägarbiträde och 500 kronor till brottsofferfonden.
Det var på måndagseftermiddagen den 22 januari som mannens tidigare sambo kom inspringande på polisstationen i Kisa för att söka skydd sedan hon blivit hotad och misshandlad utanför El-byrån.
Dessförinnan hade de båda gjort upp om att träffas för att underteckna papper om bodelning och skriva om lån.
I väntrummet till socialförvaltningens lokaler ska 32-åringen blivit arg. Han ska också sagt "Good luck med rättegången. Om du får igenom det så ska jag visa min jävliga sida och då har du satt din sista potatis", med anledning av den väntade rättegången för att tidigare ha hotat och misshandlat sin dåvarande sambo.
Mannen följde sedan efter sin tidigare sambo till hennes bil som stod parkerad på Stora torget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om