Kisabo blev påkörd - föraren smet

I höstas blev 85-årige Ingemar Johansson påkörd på riksväg 23/34. Utöver de fysiska skadorna finns det en fråga som Ingemar bär med sig hela tiden: Vem var det egentligen som körde på honom? Polisen har lagt ner sin utredning i brist på bevis. - För mig är det obegripligt att man kan köra på en medmänniska och bara åka därifrån, säger Ingemar Johansson.

Det var i höstas som Kisabon Ingemar Johansson blev påkörd av en bil. "Det jag reagerar emot är att föraren inte stannade eller anmälde sig själv", säger han.

Det var i höstas som Kisabon Ingemar Johansson blev påkörd av en bil. "Det jag reagerar emot är att föraren inte stannade eller anmälde sig själv", säger han.

Foto:

Kinda2014-05-08 06:46


10 november, 2013.
Efter ett besök i Hultsfred var 85-årige Ingemar Johansson på väg hem till Kisa. Till en början gick bilresan i höstmörkret som planerat. Men i höjd med Järpekullen - nära länsgräsen - började motorn att koka.

Minns inget
Ingemar stannade bilen på en parkeringsficka vid riksväg 23/34.
- Jag hade en tomburk i kofferten och tänkte att jag skulle gå upp till gården i Järpekullen för att höra om de hade lite vatten åt mig, så att jag åtminstone kunde ta mig hem.
Ingemar Johansson tittade åt höger, han tittade åt vänster.
- Jag hade fri sikt på omkring 200 meter åt båda hållen. Jag gick över till andra sidan... Sedan minns jag inget mer. Det var helt enkelt någon som körde på mig när jag gick längs vägen.
Han skakar lite lätt på huvudet.
- Jag har fått berättat för mig att det var en förbipasserande bilist som upptäckte att jag låg vid vägkanten. Han och ytterligare ett par personer tog hand om mig i väntan på ambulans. Min nästa minnesbild är från sjukhuset i Linköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om