Kisabo riskerar nytt fängelsestraff

Nyligen dömdes den 33-åriga Kisabon till fängelse i sex månader. I går stod han återigen åtalad vid Linköpings tingsrätt. Det handlar om totalt sju punkter där bland annat olaga hot och narkotikabrott finns med.

Kinda2007-07-10 08:01

Den 33-åriga Kisabon har varit i rejält blåsväder det sista halvåret. 27 februari dömdes han till sex månaders fängelse - en dom som nyligen fastställdes av hovrätten.
Den gången handlade det om misshandel mot sin före detta sambo och våldsamt motstånd mot två polismän i Kisa.
Nu står alltså 33-åringen åtalad igen. Totalt är det sju åtalspunkter som har ägt rum mellan april och juni i år.
Fyra av fallen handlar om den före detta sambon som 33-åringen tidigare misshandlat och hotat.
Inför rättegången tidigare i år ska mannen ha sagt: "Good luck med rättegången. Om du får igenom det så ska jag visa min jävliga sida och då har du satt din sista potatis."
Och nog verkar mannen ha visat sig från en mindre bra sida...
Hotat bränna ner hus
? Den 11 maj har 33-åringen hotat att bränna ner det hus som han bott i tillsammans med sin före detta sambo. Ett hus som numera enbart ägs av henne.
? Den 15 maj har mannen brutit mot det besöksförbud som finns. Han har kört förbi huset där den förra sambon bor, samtidigt som han "rusade motorn".
? Den 11 juni har 33-åringen återigen hotat att bränna ner huset. Han har även sagt till mäklaren som ska sälja huset att "Ska du fortsätta som fastighetsmäklare så får du fixa det här. Annars vänder jag mig till presidenten i Outlaws."
Bensin och mineralolja
? Dagen efter, alltså den 12 juni, uppsökte mannen kvinnans hus ytterligare en gång. Där har han sprayat en blandning av bensin och mineralolja på huset samt på ett förråd och utemöbler. Även en viss skadegörelse intill huset har skett.
Det var alltså fyra av de sju åtalspunkterna.
De övriga tre handlar om olovlig körning, narkotikabrott och grov vårdslöshet i trafiken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!