Kisabor åker Midnattssolsrallyt i helgen

I år körs Midnattssolsrallyt mellan Jönköping och Karlskoga. Bland kändisar som Blomqvist och Waldegård finns ett par Kisabor: Fredric Nordh och Lars Petersson i sin Ascona.

Lars Petersson, Fredric Nordh och Albin Nordh vid sin Opel Ascona. Lars läser, Fredric rattar och Albin ingår i serviceteamet.

Lars Petersson, Fredric Nordh och Albin Nordh vid sin Opel Ascona. Lars läser, Fredric rattar och Albin ingår i serviceteamet.

Foto:

Kinda2009-07-14 06:33


Visst ska det bli spännande tycker Lasse och Fredric. Det är första gången de kör Midnattssolsrallyt men de är knappast några nybörjare.
Redan på 80-talet körde de rally. Sen låg det nere i några år. Men 2007 väcktes intresset till liv igen.

Klassisk Ascona
De köpte sig en Opel Ascona, 74 års modell, och började tävla i rallyn för klassiska bilar, det vill säga bilar äldre än 1981. Bilen är trimmad och omgjord, men inte mer än man fick enligt reglerna 1974.
Besiktningen har varit en hel liten vetenskap där Lasse och Fredric har fått sända uppgifter och foton ner till internationella bilsportförbundet i Paris för att bli godkända.

Vann Östgöta
Bra har det gått också. I fjol körde de Östgötamästerskapet och vann hela serien. I år har de satsat på riksmästerskapet.
I Örnsköldsvik tvingades de bryta, i Kopparberg kom de totaltvåa och i Laxå gick kylaren sönder.

Upp och ner
På hemmaplan, de kör för Ydre MK, gick det desto bättre och de vann sin klass i Klappjakten.
- Så det har varit lite upp och ner i år, säger Lasse. Men nu vänder det nog uppåt.
Men varför Midnattssolsrallyt?
- Det är ju en gammal klassisk tävling. Alla de stora gubbarna är med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om