Klangs bössa i Stångån?

För cirka 70 år sen ramlade den då drygt 80-årige Fredrik Klang i vattnet under andjakt på Stångån i Horn. Klang överlevde drunkningstillbudet men slutade sen med jakten. Frågan är vad som hände med hans bössa.

Rostig och murken är den gamla bössan efter att ha legat i Stångåns vatten. Kanske är det gamle knekten Klangs fågelbössa.

Rostig och murken är den gamla bössan efter att ha legat i Stångåns vatten. Kanske är det gamle knekten Klangs fågelbössa.

Foto:

Kinda2002-11-21 07:41

I måndags höll två amatördykare på och dök i Stångån, mellan bron och Idrottsparken i Horn. Egentligen skulle de bara skölja av sina dykardräkter efter att ha dykt i saltvatten på västkusten i helgen. Men cirka fyra meter ut, på fem meters djup, hittade den ene dykaren något.
- Den bara låg där och såg ut som en lortig pinne. Jag tog upp den och skulle just släppa den när jag såg nåt som påminde om en avtryckare. Fast hela bössan var full av rost och påväxt med musslor.
Dykarna tog upp bössan och ringde till polisen i Kisa. Där fick de först besked att bössan skulle lämnas in för skrotning. Fast när polisen fick se den på nära håll förstod man förstås att den inte behöver skrotas. Något skott lär aldrig mer kunna avlossas med den bössan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om