Man jagade kvinna med kökskniv – döms för flera brott

En man i 35-årsåldern har dömts av tingsrätten för sammanlagt nio brott. Bland annat anses han skyldig för att ha jagat en kvinna, med en kökskniv, i hennes bostad i Kinda.

Kinda2021-08-05 21:00

För drygt ett och ett halvt år sedan åtalades mannen för den händelse som ska ha inträffat på sommaren 2018. Vid tillfället var han bosatt i målsägarens lägenhet, på en adress i Kinda kommun. När kvinnan meddelade mannen att han inte längre fick bo kvar hos henne blev han aggressiv och irriterad – och vägrade att lämna bostaden. Han ska ha slagit sönder en gipsvägg, en lampa och en högtalare, tryckt ned en nyckel i kvinnans händer, varit påverkad av amfetamin och jagat ut henne på balkongen, beväpnad med en kökskniv. En vän till kvinnan, som kvinnan hade lyckats skriva till med mobilen, ska ha kommit till lägenheten innan polispatrullen och avväpnat mannen.

Händelsen ledde till totalt fyra åtalspunkter – olaga hot, skadegörelse, misshandel och narkotikabrott. I början av augusti i år föll till slut domen vid Södertörns tingsrätt i Stockholm. Det enda brott som mannen frias ifrån är misshandel, då åklagare valt att lägga ned åtalet.

"Det har inte framkommit någon anledning att anta att de uppgifter som kvinnan har lämnat i polisförhör i omedelbar anslutning till händelsen skulle vara felaktiga. Kvinnans uppgifter får dessutom starkt stöd av vad vittnet", skriver tingsrätten i domen.

De övriga brott som mannen döms för, allt från rån och förgripelse mot tjänsteman till brott mot knivlagen och misshandel, har ägt rum på andra platser i landet. Påföljden blev skyddstillsyn med särskild behandlingsplan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!