Kommunal chef stängs av från jobbet

En verksamhetschef inom Bildningsförvaltningens verksamhetsområde har stängt av tills vidare efter att skyddsombudet på den aktuella arbetsplatsen slagit larm.

Foto:

Kinda2018-01-10 05:45

- Det har kommit fram synpunkter både från skyddsombudet och personal om chefens ledarskap, säger Peter Utter, personalchef i Kinda kommun.

Enligt uppgift ska chefens ledarskap ha ifrågasatts av anställda inom verksamheten under hösten. Strax före jul anmälde skyddsombudet att det fanns en del brister i ledarskapet på arbetsplatsen och den 28 december beslutade HR-avdelningen att stänga av chefen tills vidare men med bibehållen lön.

- Stänger man av någon utan lön handlar det om en grövre förseelser men vi ser allvarligt på det här och vill utreda vidare, säger Peter Utter.

Peter Utter säger att utredningen ska ske skyndsamt och att den förhoppningsvis är klar under nästa vecka.

- Vi kommer de närmaste dagarna att höra vad de anställda har att säga och höra hur chefen bemöter de synpunkter som har kommit fram, säger Peter Utter.

Bildningsförvaltningens chef Eva Holm har avböjt att kommentera verksamhetschefens avstängning och hänvisar till Peter Utter och HR-avdelningen som håller i utredning.

Under tiden som utredningen pågår har en tillfällig chef utsetts.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om