Kommunen bestrider ersättningskrav i bryggtvist

Med anledning av ett Rimforsapars stämningsansökan till Linköpings tingsrätt meddelar nu Kinda kommun att man bestrider kravet. Men kommunen medger samtidigt att den aktuella fastigheten är behäftad med fel och att paret därför i princip har rätt till avdrag på köpeskillingen.

Kinda2006-06-10 04:17

Vidare medger kommunen att ränta ska betalas från och med dagen för delgivning av stämningsansökan till dess betalning sker. I svaret, som är undertecknad av kommunstyrelsens ordförande Anders Ljung (c) yrkar dock kommunen samtidigt att tingsrätten förklarar målet vilande i avvaktan på ett beslut i pågående lantmäteriförrättning med bildandet av en gemensamhetsanläggning för bad- och båtbrygga vid den aktuella fastigheten.
Anders Ljung meddelar också att Rimforsaparet inte har invänt mot kommunens förslag till lösning, utan att de numera menar att handläggningen med bildandet av gemensamhetsanläggningen dragit ut alltför långt i tiden.
"För det fall ansökan vid lantmäterimyndigheten bifalls kommer aktuellt fel att vara avhjälpt och nedsättning av köpeskillingen skall i sådant inte ske. I anledning härav bestrider svaranden käromålet. Av samma skäl som nu redovisats skall målet vilandeförklaras", står det i kommunens svar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om