Kommunen lyfter frågan om vårdentralen

Nu har Danbomsgården, det vill säga Kisa vårdcentral, blivit en högaktuell fråga även för politikerna i Kinda. -Vi ville diskutera framtiden för vårdcentralen i Kisa. Vi har blivit lovade ett besked från regionens fastighetsavdelning, redan innan årsskiftet, om de rekommenderar att antingen uppmana ägaren till Danbomsgården, Hemfosa AB, att renovera lokalerna, eller att säga upp hyresavtalet och bygga en ny vårdcentral på annan plats.

Kinda2017-12-06 09:45

Det är ledartrion i kommunstyrelsen i Kinda, Hans Måhagen (S), Björn Hoflund (M) och Lena Käcker Johansson (KD) som varit i Linköping och träffat ordföranden i regionstyrelsen Mats Johansson (S) och regionrådet Torbjörn Holmqvist (S).

Hans Måhagen fortsätter:

-De frågade samtidigt oss om vi kan se någon kommunal verksamhet som vi kan bedriva i lokalerna, eftersom de är så överdimensionerade. Men vi kan inte se något direkt ytterligare behov av lokaler.

Trygghet

Hoflund och Käcker Johansson betonar att det viktigaste från kommunens sida, är att det blir ordningen på verksamheten, och att de lyckas rekrytera personal.

-Så Kindaborna kan känna sig trygga med den service de får på vårdcentralen. Visst blir det en trevligare arbetsmiljö, med nya lokaler, men det löser ju inte personalsituationen.

Lena Käcker Johansson:

-Det är inte bara i Kisa det är problem med bemanningen, och det inkluderar även läkare och specialistsjuksköterskor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om