Kommunens organisation ska ses över

Fullmäktige har avsatt en ram på 500 000 kronor som ska användas till att se över organisationen i Kinda kommun.

Kinda2012-06-27 06:43

Det är kommunens kvalitetsgrupp (Q-gruppen) som har föreslagit att den politiska organisationen och tjänstemannaorganisationen ska ses över inför nästa val. Syftet är att klargöra kommunens framtida behov avseende organisation, ledningsfunktioner, samt vilka krav som ska ställas på ledande befattningshavare. I måndags togs frågan upp i kommunfullmäktige.

Arbetsgrupp
Politikerna sa ja till förslaget som innebär att fullmäktige avsätter en ram på 500 000 kronor. Det är pengar som kan användas till arvoden och konsulttjänster.
I samband med fullmäktige valdes en arbetsgrupp som ska initiera, leda och övervaka arbetet. Gruppen ser ut enligt följande: Pia Tingvall (C), Malin Svensson (M), Mats Eklund (MP) och Hans Måhagen (S). Lars Karlsson (FP) och Sara Frank (V) reserverade sig mot beslutet att välja en arbetsgrupp utifrån principen "de fyra största partierna i fullmäktige".
- Istället borde gruppen bestå av två partier från majoriteten och två partier från oppositionen, sa Karlsson och Frank som dock inte fick något gehör för sina åsikter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om