Kommunvalet blir en riktig rysare

Sverigedemokraterna lär öka. Men sedan då? Kommunvalet i Kinda blir en riktig rysare. Enligt envisa rykten finns det planer på att rita om den politiska kartan.

Kinda2014-09-13 04:05

I tur och ordning har vår tidning intervjuat toppnamnen hos Folkpartiet, Socialisterna Välfärdspartiet, Kristdemokraterna, Socialdemokraterna, Landsbygdspartiet Oberoende, Sverigedemokraterna, Miljöpartiet, Moderaterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet.
Politikerna har en sak gemensamt. De är optimistiska. För att samtliga tio partier ska infria sina målsättningar krävs det 48 platser i kommunfullmäktige. Med andra ord blir det en stenhård kamp om de 35 platserna som finns i verkligheten.
Vilka partier lyckas? Vilka misslyckas? Hur tänker väljarna efter den här mandatperioden som till stor del har präglats av politiska bråk?

Det är ingen vågad gissning att Sverigedemokraterna kommer att öka rejält. Med tanke på det starka stödet i EU-valet lär SD få tre, kanske rentav fyra, mandat i fullmäktige.
Att Socialisterna Välfärdspartiet ska upprepa succén från 2010 är en högoddsare. Förmodligen är det tack och adjö för den här gången. I övrigt är det oerhört svårtippat. Det blir naturligtvis söndagens valresultat som ligger till grund för kommande förhandlingar.

Men redan nu förekommer det många rykten om hur Kinda ska styras. Det hetaste tipset, så här en dag före valet, är att det blir ett nytt politiskt styre med Socialdemokraterna i spetsen.
Flera källor med god insyn i det politiska arbetet berättar att ett samarbete mellan Socialdemokraterna och Moderaterna ligger närmast till hands. Om inte mandaten räcker till kan miljöpartisten Pontus Wessman räkna med en invit.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om