Konkret företagarhjälp

Förmedling av lokaler, bollplank för företagare, bättre företagsregister. Det är några av de saker som Kindas företagare vill ha hjälp med. Det stod klart när Växtkraft Kindas nya företagsrådgivningsgrupp höll möte i Björkfors i måndags.

Kinda2006-01-18 07:49

Verksamheten i nya Växtkraft Kinda är i full gång. Tre "idé- och arbetsgrupper" har redan bildats: kompetensgruppen, marknadsföringsgruppen och företagsrådgivningsgruppen.
Företagsrådgivningsgruppen består än så länge av Jan-Olof Andersson, Rimaster och ordförande i gruppen, Bruno Larsson, Företagarna i Kinda, Christel Lagg, Nyföretagarcentrum, och Rune Jonsson, Kinda kommun.
- Men tanken är att vi ska bli fler, berättar Jonsson, och de som är intresserade får gärna höra av sig. Det är bland annat klart att miljö- och byggchef Yngve Blomberg ska vara med i gruppen. Det är ju viktigt att kunna informera om tillstånd och så där.

Möte i Allhuset
I måndags höll företagsrådgivningsgruppen möte i Allhuset i Björkfors. Att man ska sprida mötena till flera orter i Kinda är en medveten ambition enligt Jonsson.
Totalt kom 17 personer till mötet. Däribland representanter för många företagsorganisationer men också enskilda företagare och folk från kommunen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om