Konst och hantverk i centrum i Sund

"Kultur ger oss nya upplevelser, får oss att mötas, att samtala, och att vidga våra tankeperspektiv. Nu satsar vi i Sunds Kyrkbys Bylag på en intensiv dag i kulturens tecken." Så lyder början på informationsbladet till den första upplagan av Sunds konst- och hantverksmarknad som ägde rum i lördags.

Sanna Malm, Lina Ljungbäcker och Emilia Martinsson spelade narrar och sålde bland annat lotter.

Sanna Malm, Lina Ljungbäcker och Emilia Martinsson spelade narrar och sålde bland annat lotter.

Foto:

Kinda2013-08-19 06:44


I lördags förmiddag var det för första gången dags för Sunds Kyrkbys Bylag att anordna en konst- och hantverksmarknad. De hade lyckats samla ett femtiotal kulturutövare - konstnärer, hantverkare och musiker - som bjöd på inspirerande upplevelser under dagen.

Göra en bok
Trots ostabilt väder köade bilarna in i Sund under förmiddagen och folk vällde in runt Klockaregården där marknaden var uppställd.
- Det blev mycket större än vi trodde, men det är roligt, säger Kate Meurling.
Hon och Bobo Hermanson är med i styrgruppen i Sunds Kyrkbys Bylag och de berättar att bylagets idéer är att försöka samla allt spännande från dåtid och nutid från Sund i en bok, och att markaden är en del i detta.
- Det är ett bra sätt att föra fram kulturen. Dessutom får de kulturaktiva ungdomarna en chans, i dag har de både spelat teater, trummor och agerat, berättar Bobo Hermanson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om