Konsum tar över ICA i Österbymo

Coop tar över ICA-butiken i Österbymo från den 1 oktober och gör en större utbyggnad. Därmed blir det bara en livsmedelsbutik kvar på orten. Det planerade köpcentret kommer att byggas. Men inte med två mataffärer.

Kinda2009-09-02 06:35

Planerna på ett nytt köpcentrum i Österbymo har funnits i några år. Först var tanken att ICA skulle finnas kvar i nuvarande lokaler. Åt Coop skulle byggas en ny byggnad där också Systembolaget skulle inrymmas.
Nu blir det inte så. I stället läggs ICA ner och Coop tar över deras lokaler. Lösningen har vuxit fram under resans gång, berättar Håkan Smith, vd på KF Göta.
- Vi har ju tittat på Österbymo och konstaterat att på lång sikt är nog lösningen att ha en rejäl matbutik. En med ett lite generösare sortiment. Sen efter lite resonemang har det ena gett det andra.

Går i pension
Bakgrunden är att nuvarande ICA-handlaren Gunnar Johansson går i pension. Coop köper nu hans verksamhet och tar över arrendeavtalet med kommunen.
Den 1 oktober öppnar Coop i de nya lokalerna. Över vintern kommer sen en rejäl utbyggnad att göras.
Från nuvarande dryga 400 kvadratmeter till drygt 700 kvadratmeter. Det blir en ungefärlig fördubbling av butiksytan.

Klart i vår
I vår ska ombyggnaden vara klar. Samtidigt ändras konceptet från Coop Nära till Coop Konsum vilket innebär större sortiment och något lägre priser.
Samtliga anställda på ICA och Coop kommer att erbjudas fortsatt anställning. Kenneth Storm fortsätter som Konsumföreståndare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om