Köpstark handel i Kisa trots konkurrensen

Sval framtidstro i handeln. Sommarförsäljningen driver på handlarnas pessimism. För tredje månaden i rad minskar handlarnas framtidstro. Framförallt är det förväntningarna på den framtida försäljningen som faller. Framtidsindikatorn minskar med 0,2 procent i Svensk Handels Handelsbarometer för augusti månad.

Johan Isaxon, en av handlarna i Kisa som känner hopp om framtid. Foto: Morgan Karlsson

Johan Isaxon, en av handlarna i Kisa som känner hopp om framtid. Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2017-08-17 12:22

Detta gick att utläsa i en ny undersökning hos Svensk Handel. Lokalt ser det som tur är ljusare ut. Peter Jonasson Kisa Elbyrå, Johan Isaxon Sandröms Modehus Kisa samt Morgan Alm Ica Supermarket Kisa är istället alla överrens om en stark handel trots hård konkurrens.

– Visst har vi alla tuff konkurrens, fast på olika sätt, berättade trion.

– Vi känner av konkurrensen med både e-handeln och lågprisjättarna i de större städerna, informerade Jonasson. Fast kunderna brukar komma tillbaka då de inte får den service där som de önskar. Trots detta har vi en god utveckling på firman, och kunderna efterfrågar mer och mer den service som vi kan erbjuda.

Värdefullt kundbemötande

Johan Isaxon berättade också om konkurrensen från e-handeln och storstäderna. Fast för deras del var det viktigt att visa upp sitt sortiment på nätet, då många kunder är medvetna om vad de vill ha och kanske söker detta på internet. Annars menar även han att många värdesätter servicen på landet.

– Jag tror att vi på landsbygdens handlare kan ha ett mer värdefullt kundbemötande och en större service för våra kunder, informerade Isaxon. Det blir ju vår vinst då prisbilden annars inte skiljer sig så mycket. Inom handeln på orten har vi ju även vår gemensamma "julrusch" där kunderna får en lott inför julhandeln.

– Detta blir ju även något som binder många aktörer inom den breda handeln samman, och vi är 40 medlemmar i organisationen "Handel och service" i Kisa. Vidare tror jag att vi alla har fått bredda våra sortiment för att bemöta kundernas efterfrågan.

– Det är nog få mindre orter som kan erbjuda det breda sortiment som handeln i Kinda lyckas med, och bygden behöver alla handlare för att samhället ska fungera, avslutade Johan Isaxon.

Morgan Alm på Ica Supermarket i Kisa instämmer om en väl fungerande handel trots att man i Kisa har tre matvarubutiker som konkurrerar om kunderna. Även här märks konkurrensen av storstäderna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om