Körde med 1,93 promille i blodet – åtalas

En 51-årig Ydrebo har i Linköpings tingsrätt åtalats för grovt rattfylleri efter att han kört bil med 1.93 promille alkohol i blodet. Mannen har erkänt brottet.

En 51-årig Ydrebo har i Linköpings tingsrätt åtalats för grovt rattfylleri efter att han kört bil med 1.93 promille alkohol i blodet.

En 51-årig Ydrebo har i Linköpings tingsrätt åtalats för grovt rattfylleri efter att han kört bil med 1.93 promille alkohol i blodet.

Foto:

Kinda2017-09-07 06:00

Vid 20.00-tiden den 17 maj i år genomförde polisen en trafikkontroll på länsväg 131 i höjd med Sunds kyrka. En bilist som passerade valde att inte stanna trots uppmaning från polis som körde efter men tappade synlig kontakt med bilen.

Kort efteråt hittades bilen tom och låst och något senare kom en man gående och sa att det var han som kört bilen.

Den 51-årige mannen, hemmahörande i Ydre, blåste positivt i polisens sållningsinstrument för kontroll av nykterhet. Polisen fattade där efter beslut om provtagning för att kontrollera så kallad eftersupning.

Nu har 51-åringen åtalats i Linköpings tingsrätt för grovt rattfylleri.

Enligt åtalet ska mannen, som erkänner brott, kört personbil efter att ha druckit alkoholhaltiga drycker i sådan mängd att alkoholkoncentrationen i hans blod under eller efter färden uppgick till 1,93 promille.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om