Krav på skolchefens avgång

Miljöpartisten Arne Grip anser inte att kommunens barn- och utbildningschef klarar sitt jobb. Han råder därför kommunstyrelsen att överväga att avsluta Agneta Gatels anställning.

Kinda2007-04-12 08:03

Det skriver Arne Grip i en rapport till kommunstyrelsen efter att ha deltagit i den så kallade politikerskolan, där kommunens nyvalda politiker bland annat får information om förvaltningarnas arbete..
I rapporten kan man läsa att Agneta Gatels presentation av barn- och utbildningsförvaltningen och skolans verksamhet var obegriplig. "Fina ord staplades på varandra. Jag tror att ingen i församlingen förstod vad hon talade om. De som jag har talat med var helt förtvivlade för att de inget begrep."
Arne Grip anser att Agneta Gatels redogörelse för anvarsfördelningen mellan stat och kommun var osammanhängande med återtagande av framförda åsikter och nya varandra motsägande uppgifter. "Försöken att förklara målstyrning med hundra olika mål gick inte att förstå."
Arne Grip skriver att den bild som Agneta Gatel under livliga gester och nya ordkaskader ritade upp på vita tavlan hade karaktären av ett slags psykologiskt Rorschack-test.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om