Kristin vill bli volontär i Holland

Jobb eller studier? Ett alternativ kan vara att jobba som volontär i några månader. Det tänker Rimforsatjejen Kristin Borén testa. I höst åker hon till Holland.

Rimforsatjejen Kristin Borén planerar att bli volontär i Holland i höst. Just nu jobbar hon deltid och går "Communicare Job College" vid Stjärneboskolan i Kisa.

Rimforsatjejen Kristin Borén planerar att bli volontär i Holland i höst. Just nu jobbar hon deltid och går "Communicare Job College" vid Stjärneboskolan i Kisa.

Foto:

Kinda2009-05-06 06:47


Kristin Borén är en av många unga människor som inte är riktigt klara över vad de vill göra. Hon gick bageri- och konditorutbildning på gymnasiet och har jobbat en del på bageri.
Men det finns inte jättemånga jobb för den som saknar yrkeserfarenhet och just nu jobbar hon deltid med städning på Stiftsgården i Vårdnäs.

Sökt som volontär
Sen i vintras går hon också på "Communicare Job College" i Kisa, ett projekt för handledning av arbetslösa ungdomar. Här har tankarna på volontärtjänst vuxit sig starkare hos Kristin.
Hon kollade upp utbudet av volontärjobb hos organisationen European Voluntary Service (EVS). Det fanns massor att välja på och hon sökte fem jobb.

Jordbruk i Holland
Ett var på ett ekologiskt jordbruk i Holland.
- Jag skickade en ansökan till dem och fick svar att jag var en av de fem mest intressanta, berättar Kristin. De ville att jag skulle skicka mitt CV. Sen sa de att jag var välkommen.

Ettårigt projekt
Projektet måste slutgiltigt godkännas av EVS. Men just nu ser det ut som om Kristin hamnar i Holland i höst.
- Jag hade ju tänkt mig två-tre månader men sen sa de att projektet var tolv månader och jag tänkte: oj, så lång tid! Men sen tänkte jag: nu kan jag ju inte tacka nej, det blir nog en bra erfarenhet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om