Kritik mot beslut om nedläggning

Beslutet att lägga ner distriktssköterskemottagningen i Rimforsa möts av ilska och förvåning. Både bland politiker och allmänhet.

Distriktssköterskemottagningen i Rimforsa har öppet fram till midsommar. Därefter hänvisas Rimforsaborna till vårdcentralen i Kisa.

Distriktssköterskemottagningen i Rimforsa har öppet fram till midsommar. Därefter hänvisas Rimforsaborna till vårdcentralen i Kisa.

Foto:

Kinda2014-05-24 04:05


Det var i onsdags som vår tidning avslöjade att distriktssköterskemottagningen i Rimforsa försvinner vid midsommar.
Det blir den andra nedläggningen på kort tid. Så sent som i vintras upphörde mottagningen i Horn.

Mindre resurser
Anledningen stavas pengar.
Efter hemsjukvårdsreformen och nya ersättningssystem från landstinget har Kisa vårdcentral fått mindre ekonomiska resurser.
- För att bibehålla en bra vård koncentrerar vi all verksamhet till Kisa. Med nuvarande ersättningssystem från landstinget kan vi inte ha någon distriktssköterskemottagning i varken Rimforsa eller Horn, säger Ursula Kallstenius, verksamhetschef vid Kisa vårdcentral.

Dåligt för orten
Att mottagningen i Rimforsa läggs ner har rört upp känslorna rejält.
Vi har pratat med flera Rimforsabor som sågar vårdcentralens beslut.
- Det här är jättedåligt för orten! Tänk på alla äldre som behöver gå på kontinuerliga kontroller. Ska de behöva ta sig till Kisa eller Linköping? Nej, jag förstår ingenting, säger en kvinna.
- Först arrangeras det en stor inflyttningsmässa, sedan får vi veta att den populära distriktssköterskemottagningen försvinner. Det finns ingen logik, säger en annan Rimforsabo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om