Kritik mot Horns skola

Trots ett omfattande arbete har kommunen brustit i sina skyldigheter att motverka utsatthet på Horns skola. Nu kräver Barn- och elevombudet vid Skolinspektionen bättring.

Kinda2012-12-22 05:06

Den 22 september i år inkom det en anmälan till Skolinspektionen som rörde Horns skola. Anmälaren uppgav att en elev känt sig ensam under en längre tid.

Huvudman
Kinda kommun är huvudman i ärendet. I ett svar till Skolinspektionen anser kommunen att eleven inte har utsatts för kränkande behandling i skolan. Nu har Barn- och elevombudet vid Skolinspektionen kommit med sitt beslut.
- Barn- och elevombudet bedömer att det inte är visat att eleven har varit utsatt för kränkande behandling av andra elever eller av skolpersonal. Av den samlade utredningen i ärendet framgår dock att eleven upplever sig ensam.

Inget skadestånd
Vidare i beslutet står det så här:
- Sammanfattningsvis konstaterar Barn- och elevombudet att huvudmannen och rektorn har vidtagit ett omfattande arbete såvitt avser elevens sociala situation i förhållande till hemmet. Barn- och elevombudet bedömer dock inte att huvudmannen har fullgjort sina skyldigheter att utreda uppgifter om utsatthet i enlighet med skollagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om