Kritiken mot Kisa vårdcentral fortsätter – hon startar namninsamling

Pensionärsföreningarna i Kinda har visat sitt missnöje med vårdcentralens verksamhet i Kisa med flera skrivelser och kritiken fortsätter. Nu startar Anne-Marie Zetterström i Horn en namninsamling med uppropet "Kisa vårdcentral måste fungera".

Anne-Marie Zetterström är mycket kritisk till vårdcentralens verksamhet och startar nu en namninsamling för en fungerande vårdcentral. Foto: Lars-Göran Bexell

Anne-Marie Zetterström är mycket kritisk till vårdcentralens verksamhet och startar nu en namninsamling för en fungerande vårdcentral. Foto: Lars-Göran Bexell

Foto:

Kinda2017-09-05 13:03

– Det har haltat länge på vårdcentralen i Kisa, säger Anne-Marie Zetterström i Horn.

Kritiken mot verksamheten på Kisa vårdcentral under senaste halvåret har varit massiv från flera håll, inte inte minst från pensionärsföreningarna i Kinda. Och kritiken fortsätter, nu startar Hornbon Anne-Marie Zetterström en namninsamling med uppropet "Kisa vårdcentral måste fungera". Droppen blev ett besök på vårdcentralen den 28 augusti.

Anne-Marie berättar:

– Jag hade fått en tid hos ens sjuksköterska på vårdcentralen och vid besöket var även oppositionsrådet Fredrik Sjöstrand närvarande.

Fredrik Sjöstrand (M) som är 2:e vice ordförande hälso- och sjukvårdsnämnden var på plats för att dels få en inblick i verksamheten och svara på frågor från patienter och personal.

– Jag hade en hel del frågor att ställa men det tillfället kom inte då Sjöstrand försvann ut ur besöksrummet samtidigt med sköterskan, säger Anne-Marie och fortsätter:

– Det här kändes väldigt snopet och inte minst för att han inte tog reda på om jag hade några frågor. Känslan jag fick var att han inte var intresserad av mina frågor.

Anne-Marie och Uno Zetterström flyttade till Horn för åtta år sedan.

– Då hade vi distriktssköterska i horn och en väl fungerande vårdcentral i Kisa och man kunde till och med få ha en och samma läkare vid återbesöken. säger Anne-Marie.

Nu startar Anne-Marie en namninsamling som kommer att skickas till Region Östergötlands politiker och tjänstemän.

– Jag kommer att lägga ut listor runt om i Kinda för att få de styrande att förstå att vårdcentralen i Kisa i rasande takt har utarmats.

– Vårdcentralen har en fantastisk personal som fortfarande på bästa sätt hjälper oss patienter och de är värd alla stöttning från Region Östergötland för att avlastas och få ingång verksamheten igen. Dom är värda ett bättre öde än att få jobba sig sjuka, säger Anne-Marie och avslutar med:

– Min åsikt är att det behövs politiker med stor empati, tänkande utanför ramarna, fantasi, ekonomiskt sinne och kunnande i sjukvårdsfrågor och det finns säkert i Östergötland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om