Efter prinsessmötet: "Deras engagemang sprider energi"

"Kommunens näringsliv kommer att göra att Kinda tar sig ur coronakrisen på ett bra sätt". Det sa kommunalrådet Christer Segerstéen (M) när han mötte kronprinsessparet.

Under måndagen var det Kindas och kommunalrådet Christer Segerstéens (M) tur att möta det svenska kronprinsessparet.

Under måndagen var det Kindas och kommunalrådet Christer Segerstéens (M) tur att möta det svenska kronprinsessparet.

Foto: Privat/TT/bildmontage

Kinda2021-05-12 16:41

Under våren har kronprinsessan Victoria och prins Daniel, via digitala verktyg, bestämt träff med en rad kommunalråd runt om i hela landet. Syftet med videosamtalen har bland annat varit att kronprinsessparet ska skapa sig en bild av coronapandemin, hur de olika kommunerna hanterar situationen och hur Sverige som land kan ta sig igenom krisen. För två veckor sedan föll lotten på Åtvidabergs kommun. Under måndagen var det Kindas tur – genom kommunalrådet Christer Segerstéen.

– Jag är imponerad över hur insatta och förberedda de var. De ställde många frågor och deras engagemang sprider verkligen energi. Det ger en kraft att fortsätta att jobba för Kindas bästa, säger det moderata kommunalrådet direkt efter mötet och fortsätter sedan:

– Kinda som kommun är lyckligt lottad. De företag som har det tuffast är hotell- och konferensanläggningarna men ser man till övriga näringslivet går det väldigt bra och arbetslösheten är låg. På så vis kommer vi att ta oss ur pandemin på ett bra sätt.

undefined
"De lyfte själva styrkan och potentialen med naturen här i Kinda, något som de känner till sedan innan", berättar Christer Segerstéen efter hans möte med kronprinsessan Victoria och Prins Daniel.

Kommer samtalet att resultera i något konkret tror du?

– Vi har ju en monarki som inte ska gå in och påverka politiskt men att få berätta om vårt Kinda för dem, om naturen, näringslivet och vårt kommunala arbete, ger som sagt energi tillbaka. Efter alla deras samtal får de verkligen en övergripande bild av läget i Sverige.

Segerstéen och kronprinsessparet samtalade i 20 minuter.

– Det var ett mycket positivt möte, konstaterar kommunalrådet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!