Ladugårdsstöld och skadegörelse – flera anmälda brott

Maskinstöld i Horn, skadegörelse vid individ- och familjeomsorgen och ett misstänkt drograttfylleri. Polisanmälningarna från Kinda har varit många de senaste dygnen.

Kinda2021-05-07 10:05

– Någon har krossat två fönsterrutor vid socialförvaltningen i Kisa, inleder polisens presstalesperson Thomas Agnevik när vi når honom via telefon. 

Det är en kommunanställd som när denne anlände till jobbet upptäckte skadegörelsen. Händelsen ska ha inträffat någon gång mellan tisdag och onsdag, från klockan 17.00 till 06.00. Det är Kinda kommun som är målsägare.

Under onsdagseftermiddagen genomförde polisen även en rutinkontroll och stoppade en bilist på Storgatan i Kisa. I samband med kontrollen fattade polispatrullen misstanke om att bilisten, en man i 20-årsåldern, var drogpåverkad. Mannen togs med för provtagning och är nu misstänkt för såväl drograttfylleri som ringa narkotikabrott. Polisen inväntar nu provsvaren.

I veckan anmäldes även en misstänkt grov stöld som ska ha inträffat vid en bostad i Kisa. Det är anhöriga till en person som tror att denne har blivit bestulen på en plastkasse innehållande mediciner. Stölden ska ha inträffat någon gång mellan den 20 april och 3 maj.

– Brottet betecknas som grovt då det ska ha skett i det egna hemmet, förklarar Agnevik.

Under valborgsnatten är det någon eller några som, genom att klippa upp ett hänglås, har gjort inbrott i en ladugård i Horntrakten. Motor- och röjsågar som tillsammans är värda 29 000 kronor har stulits. Polisen har inte inlett någon förundersökning.

– Sannolikt för att det saknas spaningsuppslag, konstaterar Agnevik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!