Läger i sann Robinson Kruse-anda

Långt uti skogarna i Horn, där har Robinson Kruse överlevt ett skeppsbrott och vistats på ett nästintill öde område i 28 år. Nu har han fått besök av ett 40-tal personer som kommit för att ha dagkollo. Tillsammans hjälper de Robinson att under en vecka hitta hans vän Fredag och akta sig för kannibaler och som tack lär Robinson ut allt han kan, till exempel göra pilbågar och kåsor.

Yrsa Melkersson, Arn Jonsson, Elsa Asklöf och Ronja Olsen leker i trädkojan.

Yrsa Melkersson, Arn Jonsson, Elsa Asklöf och Ronja Olsen leker i trädkojan.

Foto:

Kinda2014-06-27 07:19


Utanför Horn ligger Olofsboda. Där har det sedan 1987 anordnats barnläger varje sommar. Det är Horns scoutkår tillsammans med Svenska kyrkan som är arrangörer till lägret och totalt 28 barn är anmälda.

Teman
Varje år har lägret i Olofsboda haft ett tema de utgår från när de gör aktiviteter.
Det har varit allt från Harry Potter, Robin Hood, Sagan om ringen till trolltema, och i år är alltså temat Robinson Kruse.
- Det har varit en liten dröm att få ha det här temat. Man hittar ju teman som man tycker är intressanta och jag tycker det skulle vara roligt att veta hur Robinson överlevde, vilka han träffade och så vidare. Dessutom har jag alltid velat göra en trädkoja och det har vi fått göra nu, berättar scoutledaren Lajla Carlsson.
Lägret pågår måndag till fredag och sista kvällen får alla som vill övernatta. Under veckan har barnen bland annat fått göra egna pilbågar för att livnära sig och lagat Fattiga riddare. De har också fått göra en risflotte för att åka och hämta kokosnötter som de sedan använde för att göra varsin kåsa.

En stor del av barnen på sommarlägret.
En stor del av barnen på sommarlägret.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om