Lagerlokal kan bli fotbollshall

En konstgrästäckning av lagerlokalen bredvid silon i Rimforsa beräknas kosta runt en miljon kronor. Till det kommer kostnaden för belysning med 200 000 kronor, toaletter 250 000 kronor och utrustning 50 000 kronor.

Kinda2007-05-24 06:48

Det visar den utredning som kommunens kultur- och fritidschef Jerker Carlsson gjort på uppdrag av kultur- och fritidsnämnden. Att få till en träningslokal för kommunens fotbollslag i den aktuella lagerlokalen kommer ursprungligen från Rimforsa IF.
Som vår tidning tidigare berättat ägs den 35x45 meter stora lagerlokalen av Lantmännen. Lokalen saknar värme, vatten, avlopp men har flera utrymningsvägar.
Jerker Carlsson har nu varit i kontakt med Lantmännen, som uppger att de i fortsättningen inte kommer att nyttja varken silobyggnaden eller den angränsande lagerlokalen.
I stället kan fastigheten komma att säljas och Kinda kommun skulle kunna erbjudas förköp. En försäljning kan ske tidigast 2008. Ett alternativ är annars rivning eller uthyrning.
Kinda kommun skulle enligt Jerker Carlsson mycket väl kunna få möjlighet att hyra lokalen för att användas som fotbollshall. Jerker Carlsson poängterar dock att några hyreskostnader ännu inte har diskuterats.
För att undersöka lokalens lämplighet har Jerker Carlsson även varit i kontakt med Svenska Fotbollsförbundets anläggningsansvarige i södra Sverige, som anser att hallens yta samt höjd på minst sju meter är fullt möjlig för fotboll.
Det nuvarande betonggolvet passar enligt fotbollsförbundet bra för att anlägga med konstgräs, och förbundet är också beredd att stå för ett mindre bidrag.
I redovisningen skriver Jerker Carlsson att både Rimforsa IF och Hägerstads IF är mycket intresserade av en konstgräsanläggning i den aktuella byggnaden. Föreningarna gör bedömningen att lokalen skulle komma att bli huvudträningsanläggning för all fotbollsverksamhet under tiden oktober till mars.
Även Slätmon BK och Horn-Hycklinge IF har framfört, om det blir aktuellt med en konstgräshall, ett starkt intresse att hyra hallen för inomhusträning under vinterhalvåret. Från Kisa BK är intresset emellertid inte lika påtagligt, bland annat beroende på reseavståndet.
Enligt Jerker Carlsson är dock alla föreningar överens om att konstgräs har en framtid och att en djupare analys av idén bör genomföras.
Hallen skulle även kunna nyttjas till annan idrottsverksamhet. Ett alternativ är friidrottsträning, dock i begränsad omfattning.
Hallens belägenhet vid resecentrum i Rimforsa ställer enligt Jerker Carlsson krav på särskilda trafikföreskrifter, då det annars riskerar att bli trafikkaos.
Jerker Carlsson anser dessutom att parkering är olämplig i anslutning till hallen olämplig. Lämplig hänvisning för parkering är i stället till Hackel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om