Lärare från Frankrike besökte Horns skola – imponerades av elevernas delaktighet och ansvar

Horns skola har under i tre dagar haft besök av lärare från Frankrike. Det är EU-projektet "Erasmus" som gjort det möjligt för Karine Bailleul, Yann Ollivier och Anne Deflandre att komma till Sverige och Horns skola och få en inblick i hur det är i svensk skola.

Franska lärare besökte Horns skola. Fr v Yann Ollivier, Karine Bailleul och Anne Deflandre

Franska lärare besökte Horns skola. Fr v Yann Ollivier, Karine Bailleul och Anne Deflandre

Foto:

Kinda2017-05-25 09:04

Efter att rektor Ing-Mari Hjelte hämtat de tre förväntansfulla lärarna på järnvägsstationen i Linköping så bar det av till Horn och några timmars sömn innan det var dags för dem att besöka skolan. Första dagen ägnades åt mycket information om svensk skola. Det var många intressanta diskussioner om hur man arbetar och undervisar i svenska skolan kontra franska skolan.

Andra dagen så var de med på lektioner i förskoleklass, årskurs ett och två och tredje dagen var det årskurs tre till sex som fick besök av Karine, Yann och Anne. De visade eleverna med hjälp av bildspel hur det ser ut i Frankrike och i den franska skolan, vilket var ett uppskattat inslag. De var bland annat imponerade över elevernas delaktighet och förmåga att ta ansvar för sitt skolarbete. Skolans utomhusplats var också nåt de tyckte mycket om.

Karine, Yann och Anne kommer från Louviers som ligger en timmes bilväg västerut från Paris och har cirka 20 000 invånare, och det är naturligtvis en stor kontrast till Horn.

- Underbart med fågelkvitter, rent och snyggt överallt och människor hälsar och ler när vi möter dem på gatan, säger de tre lärarna.

Förutom skolan i Horn så besökte de Vimmerby tillsammans med rektor Ing-Marie Hjelte och lärde sig bland annat mer om Astrid Lindgren.

Hemfärden till Frankrike påbörjades via gamla vägen från Horn förbi Långebro, Gummingebo, Råsöbro och Västra Eneby, en väg som Karine, Yann och Anne liknade med Paradiset. Otroligt vackert med sjöar och all natur denna vackra sommardag, så det blev bra reklam för vackra Kindabygden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om