Lennart kritisk till Ydre

Ydre sa nej när Kinda ville sätta upp informationstavlor vid Nästångens rastplats, sju kilometer in i Ydre. Bytänkande, tycker Lennart Nilsson, som i stället vill se ett samarbete. Kinda ansöker nu hos Vägverket om att trots allt få använda rastplatsen.

Självklart ska både Kinda och Ydre kunna ha information vid Nästången, tycker Lennart Nilsson. "En av Sveriges finaste rastplatser" med alla faciliteter. Till och med konst.

Självklart ska både Kinda och Ydre kunna ha information vid Nästången, tycker Lennart Nilsson. "En av Sveriges finaste rastplatser" med alla faciliteter. Till och med konst.

Foto:

Kinda2009-01-15 08:02


I våras slöt Kinda kommun avtal med företaget Sarrasso AB om nio nya informationstavlor runt om i Kinda. Fem i tätorterna och fyra vid tillfarterna till kommunen.
När det gällde länsväg 134 tyckte man att den fina rastplatsen vid sjön Nästången, sju kilometer in i Ydre, skulle passa bra. Men frågan blev, lite överraskande, ett ärende i Ydres kommunstyrelse och där sa man nej.

Vid gränsen
I stället har Kinda sökt, och fått, dispens av Vägverket att sätta upp informationstavlan vid den lilla parkeringsfickan precis vid kommungränsen.
En som reagerat starkt på turerna är Lennart Nilsson, "med hjärtat i både Kinda och Ydre" som han säger själv.
- Jag läste att Ydre säger nej. Motivering: det är för långt till Kinda. Men det är ju inte deras roll att säga var Kinda vill ha sin information. Nu sa kommunstyrelsen nej men det kan de inte göra vad jag förstår. Det är ju Vägverkets rastplats.

Toalett och lyse
En massa skäl talar tvärtom för att lägga informationen vid Nästången, tycker Nilsson. Här finns gott om plats, toaletter, lyse, bänkar, sopkärl, till och med möjlighet att bada.
- Jag tycker att det här kunde vara en manifestation över samarbetet mellan två små kommuner vid en av Sveriges finaste rastplatser.

Kiss och bajs
Vid kommungränsen hamnar tavlorna i stället på en liten avfart med kurvor i närheten och ett fritidshus som riskerar att bli granne med ett "kiss- och bajsställe", enligt Nilsson.
På Vägverket i Linköping bekräftar Lennart Öberg att han blev lite förvånad när han hörde om nejet i Ydre. Frågan borde formellt gått till Vägverket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om