Lindstedt lämnar Kindahus

Efter drygt två år lämnar Lennart Lindstedt sin vd-post på kommunala bostadsstiftelsen Kindahus. I stället väntar ett nytt chefsjobb på det kommunala bostadsbolaget Allbohus i Alvesta kommun.

Kinda2007-06-13 06:49

- Formellt avsade sig Lennart Lindstedt jobbet i slutet av förra veckan, vilken jag undertecknade och han lämnar Kindahus i slutet av augusti, säger Fredrik Björkman (m), styrelseordförande i bostadsstiftelsen Kindahus.
Lennart Lindstedt tillträdde som ny vd för Kindahus den 1 april 2005, och kom närmast från en tjänst som regionchef på Fortifikationsverket. Som främsta skäl till att han redan lämnar stiftelsen Kindahus för ett nytt jobb på Allbohus i Alvesta, uppger Lennart Lindstedt till Corren att det beror på storleken.
- Allt är fyra, fem gånger större än Kindahus och det passar mig bra, ska han ha uttalat sig.
En enkel kontroll med det allmännyttiga bostadsbolaget Allbohus visar emellertid att så inte är fallet. Allbohus har cirka 1 800 lägenheter, Kindahus äger och förvaltar cirka 1 100 lägenheter.
Att Lennart Lindstedt nu lämnar Kindahus kommer egentligen inte som någon större överraskning.
Som vår tidning kunde berätta i juli 2005 kom en jobbansökan in från den sedan tre månader tillbaka nytillträdda Lennart Lindstedt till Sölvesborgs kommun. Där anmälde Lennart Lindstedt sitt intresse för den utlysta tjänsten som kommundirektör.
I början av november förra året kunde vi också berätta att flyttlasset skulle gå till Eksjö. Tillsammans med sin hustru hade han köpt en villa i statsdelen Lyckeberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om