Linnéskolans mat körs från Kisa

Det blir ingen matlagning på Linnéskolan i Björkfors. I varje fall inte det kommande läsåret. I stället körs maten från Bäckskolan i Kisa. Ingen lokal entreprenör har visat intresse för att ta över köket.

Kinda2009-04-16 07:01

Köket på Linnéskolan i Björkfors har varit nedgånget sen länge. Men frågan ställdes på sin spets när miljökontoret i februari gjorde en tillsynskontroll och noterade en rad allvarliga brister.
"Ovanstående brister måste vara åtgärdade innan skolstarten 2009", skrev miljökontoret och hotade med att i annat fall stänga köket.

Körs från Kisa
Någon ombyggnad verkar det dock inte bli. Det står klart efter kommunstyrelsens arbetsutskott i tisdags. I stället kommer skolmaten att köras från Bäckskolan i Kisa från och med i höst.
- Maten kommer färdig i kantiner och körs i en vagn rakt in i matsalen, berättar fastighetschef Gösta Gustavsson. Då klarar man varmhållningen (högst två timmar) hur lätt som helst.

Inga extra kostnader
Tanken är att en person ska köra maten från Kisa, lägga upp den i Björkfors, sköta om disken och sen åka hem till Kisa igen.
- Det ska inte innebära några extra kostnader för barn- och utbildningsnämnden, säger Gustavsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om