Lions skänker 50 000 till ridklubben

I samband med att Lionsrörelsen under 2017 fyllde hundra år inrättades en jubileumsinsamling ur vilken Lionsklubbarna i landet kan lämna bidrag för insatser riktade till barn och ungdomar med särskilda behov. Mottot är "Lions förverkligar drömmar för barn och ungdomar med särskilda behov".

Jan Hermansson överlämnar ett bidrag på 50 000 kronor tillsammans med ett schabrak till Helene Bizotto och Staffan Lindh.

Jan Hermansson överlämnar ett bidrag på 50 000 kronor tillsammans med ett schabrak till Helene Bizotto och Staffan Lindh.

Foto:

Kinda2018-01-24 12:00

Kinda Ridklubb är en av få ridskolor i landet som möjliggör för funktionshindrade barn och ungdomar att få prova på ridning. Klubben har en specialtränad häst, Mix, som jobbar med olika uppdrag varje vecka och årligen anordnas ett ridläger för funktionshindrade barn och ungdomar i Pinnarp. Mix börjar dock bli gammal, 26 år, och klubben beslutade sig i somras för att skaffa en ersättare till honom och ansökte i samband med det ett bidrag från Lions Club Kisa. Kinda Ridklubb har nu hittat en ersättare till Mix och heter Amazing Amigo.

- Han har det rätta psyket för att kunna tränas upp till en duglig ersättare till Mix, säger Kinda Ridklubbs Helene Bizotto och Staffan Lindh.

Jan Hermansson är president i Lions Club Kisa:

- Att vi kan ge ett bidrag till Amazing Amigo ligger helt i linje med syftet med jubileumsinsamlingen och det känns jätteroligt att kunna bidra till Kinda Ridklubbs fortsatta satsning på ridning för funktionshindrade barn och ungdomar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om