Lionsungdomar från hela världen besökte Horn

Turkiet, Israel, Frankrike, Japan, USA, Georgien och Kroatien, det är bara några exempel på länder som ungdomarna på Lions läger kommer ifrån. Förra helgen besökte de Horn. -Det var helhäftigt och alla säger att de vill komma tillbaka, berättar Jill Daube, en av ungdomarna från Tyskland.

Kinda2013-08-17 04:06

Inom Lionsrörelsen anordnas varje år ett antal internationella ungdomsläger runt om i världen. I år har distrikt 101 SM, Zon 6, det vill säga Lionsklubbarna i Vimmerby, Gamleby, Överum, Västervik och Hultsfred tagit sig an ett sådant läger. 27 stycken ungdomar världen över har i tre veckor fått uppleva Sverige. Förra helgen fick de besöka Hornåbergs camping, vilket de alla tyckte var en bra upplevelse.

Värdfamiljer
Första tiden i Sverige fick ungdomarna varsin värdfamilj och under en vecka fick de tillsammans med värdfamiljerna hitta på olika aktiviteter. De två kvarstående veckorna bodde de tillsammans på Kloster Gård i Hultsfred. Under de två veckorna var det Lionsklubbarna som anordnade aktiviteterna och förra helgen helgen var det Vimmerbyklubbarna Lions Linnea och Lions Klubb Vimmerby som hade ansvaret. Resan gick då till Hornåberg där de utan problem underhöll sig dagen ut.
- Måste vi åka tillbaka, hördes det från ungdomarna när det var dags för hemfärd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om