Lokalhistorisk satsning i Rimforsa

Kisa i backspegeln blev en succé. Nu är det Rimforsas tur. Först ut är en utställning med gamla bilder från Asta Falls samling.

Mejeriet på Kindlyckevägen. På bilden syns bland annat mejeristen med fru Hulda och dottern Dagmar. Bilden är tagen på 1930-talet.

Mejeriet på Kindlyckevägen. På bilden syns bland annat mejeristen med fru Hulda och dottern Dagmar. Bilden är tagen på 1930-talet.

Foto:

Kinda2012-09-07 06:54


Kultursekreteraren Sofia Fälth säger så här:
- Vårens satsning i Kisa blev väldigt lyckad med fyra välbesökta föreläsningar. Då väcktes tanken att köra på ett liknande koncept i Rimforsa. Och nästa år är det Horns tur.
Först ut i den lokalhistoriska satsningen i Rimforsa är en utställning på NevaBooks.

Vill ha hjälp
Här kan allmänheten ta del av ett 70-tal svartvita bilder från 1900-1970. Bilderna är hämtade från Asta Falls gedigna bildsamling. Asta jobbade som fotograf i Rimforsa under hela 48 år.
Utställningen - som pågår fram till den 7 oktober - innehåller byggnader, intressanta människor, gamla affärer och andra motiv som skildrar Rimforsas framväxt.
- Informationen kring vissa bilder är dock bristfällig. Därför hoppas vi att besökarna kan hjälpa till med namn, årtal och annan information som lyfter bilderna, säger Sofia Fälth.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om