Lollo sjöng i Rimforsa

"Om du har ett äpple, vill du dela det med mig?" "Alla vill ha en bästis..." Jodå, Lollo Asplunds låtar håller än. I måndags trängdes ett hundratal barn i Godtemplargården för att sjunga, skratta och pussa torskar. Det märks direkt att han är en garvad artist. Han tar på sig "berättar-hatten" och berättar om en liten katt, mjauu-mjauu...

Lollo Asplund tog på sig berättarhatten och körde igång. Foto: Jan Björkegren

Lollo Asplund tog på sig berättarhatten och körde igång. Foto: Jan Björkegren

Foto:

Kinda2005-11-01 07:34

Sen blir det Äppelmelodi och nästan alla barn sjunger med.
Joel hjälper Lollo spela gurka. Linus drar en apa ur sångpåsen och alla barn kör "Fem små apor hoppade i sängen...". Det blir "Alla vill ha en bästis" på både i-sprik, ä-spräk och o-sprok. Det blir sjörövare som bara vill ha fisk och en äkta torsk som alla som vill får pussa.
Så där håller det på. Lekfullt, mänskligt och varmt humoristiskt. Som det brukar vara med Lollo Asplund. Det vet alla som sett honom förut och det hade säkert åtminstone några av föräldrarna och dagisfröknarna som fanns på plats i måndags.
För han har hållit på ett bra tag. Efter att ha tidigare ha jobbat som lärare levde han helt på musiken i 17 år. Sen blev han kulturredaktör på Östgötacorrespondenten och skrev mer om andra än uppträdde själv.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om