Luciashow med 40 tärnor i Horns skola

På tisdagsmorgonen framförde eleverna från förskoleklass upp till och med årskurs sex på Horns skola en bejublad Lucia-show.

Treans klassorkester spelade julsånger. Foto: Margaretha Roth

Treans klassorkester spelade julsånger. Foto: Margaretha Roth

Foto:

Kinda2016-12-15 16:00

Många traditionella lucia-och julsånger framfördes och showen var ett samarbete med Kulturskolan som representerades av Rommel Reyes och Amanda Wedberg.

I gymnastiksalen i Horn hade många samlats på tisdagsmorgonen för att ta del av elevernas Lucia-framträdande. Föräldrar, syskon, far-och morföräldrar väntade med spänning på Lucia med följe. Det var fortfarande mörkt ute när Lucian Märta Storm tillsammans med Lill-Lucian Malin Karlsson samt ett 40-tal tärnor, stjärngossar och tomtar skred in i gymnastiksalen.

Konferencier var Christopher Jönsson och han presenterade morgonens 18 programpunkter på ett sakligt och lite humoristiskt sätt. På programmet fanns det många traditionella lucia- och julsånger men de framfördes på elevernas alldeles egna sätt då eleverna själva hade bestämt sina framträdanden.

Vi fick bland annat höra och se Tomterock, Jag såg mamma kyssa tomten, Rudolf med röda mulen, Nu tändas tusen juleljus, Tomterapp, Mössens julafton, Staffanvisan och Tänd ett ljus.

När luciorna med följe hade lämnat salen så fanns det kaffe och dopp till försäljning till alla föräldrar, syskon med flera och det var årskurs fem som stod för det, gott hembakat bröd fanns uppdukat. Skolans barn bjöds på lussekatter och festis och nu kunde ännu en mysig luciamorgon läggas till handlingarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!