Lyckad insamling till Operation Smile

Nu kan vår tidning gå ut med resultatet efter Gun-Britt Monells insamling till Operation Smile som startades i samband med hennes 85 års dag som firades stort i Horns kyrka tidigare under hösten.

Gun-Britt Monell med checken som lämnades över till Operation Smile. Foto: Morgan Karlsson

Gun-Britt Monell med checken som lämnades över till Operation Smile. Foto: Morgan Karlsson

Foto:

Kinda2017-11-27 10:45

- Jag har blivit så fint firad på alla födelsedagar genom åren och fått så mycket blommor. Det är naturligtvis väldigt roligt, men så började jag fundera på om inte pengarna skulle kunna göra nytta på något bättre sätt.

Hjälp att organisera

Det var i julas som Gun-Britt började smida planer för sin stundande 85-årsdag. Hon kom på idén att fråga om hon fick hyra kyrkan för att arrangera en välgörenhetskonsert och hålla öppet hus.

Med tio musikaliska barnbarn i åldrarna 18-34 år samt deras respektive, också många av dem musikaliska, kunde hon lätt se en konsert framför sig. Ett barnbarn lovade att organisera allting.

Kaffe och ostkaka

Besökarna strömmade till och snart var kyrkan fullsatt. Monell har nämligen, sin aktningsvärda ålder till trots, eller just tack vare den, ett stort antal vänner.

Förutom musikaliska framträdanden serverades också kaffe och ostkaka.

Inte så illa

De 45 600 kronor som Gun-Britt Monell samlade ihop i samband med sin 85-årsdag i augusti, går oavkortat till Operation Smile.

- Det är en fantastisk summa, som nu kommer att hjälpa ungefär 18 barn till ett nytt leende. För en liten tant som bor ute i skogen, på en ort med knappt 800 invånare, är det väl inte så illa, säger en stolt Monell.

Ett värdigt liv

Gun-Britt är väl medveten om barn som föds med en ansiktsmissbildning i Sverige fångas upp av sjukvården och får fantastisk hjälp, medan barn i fattiga länder ofta får ett svårt liv framför sig, om de ens överlever spädbarnstiden.

För många av dessa barn är enda chansen till ett värdigt liv att de får hjälp av en organisation som Operation Smile.

Får det bättre

- Jag skulle vilja få ihop pengar så att det räcker till fyra operationer, ungefär 10 000 kronor, tänkte jag innan. Och nu blev det istället till 18 barn.

- Dessutom hjälper man inte bara barnen, utan hela familjen som härmed får det bättre, i och med att de inte längre känner att de måste gömma undan sitt barn, avslutar Gun-Britt Monell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om