Lyckad nypremiär för kyrkans musikcafé

Ungdomarna har hittat tillbaka till kyrkans musikcafé. I måndags kväll var det nypremiär med drygt 40 besökare.

Kyrkans ungdomsledare som sköter musikcafét: Emilia Klaar, Richard Lang och Frida Schmidt.

Kyrkans ungdomsledare som sköter musikcafét: Emilia Klaar, Richard Lang och Frida Schmidt.

Foto:

Kinda2013-02-06 07:55

 
Svenska kyrkans musikcafé hade premiär våren 2011. Det blev snabbt en succé. Vissa lördagar var det rejält trångt i Församlingsgården.
Men under förra hösten svalnade intresset bland ungdomarna.
För att vända den negativa trenden bestämde sig kyrkans ungdomsledare för att byta dag. Från lördagar till måndagar.
Och jodå.
Visst blev det en bra start. I måndags kväll var det drygt 40 personer som kom till Församlingsgården i Kisa för att fika, lyssna på musik och bara umgås under några timmar.
- Det känns jättebra! Alla verkar vara nöjda. Jag tycker att vi har goda förutsättningar att fortsätta på det här sättet, säger ungdomsledaren Richard Lang.
Han sköter musikcafét tillsammans med kollegorna Frida Schmidt och Emilia Klaar.

Spontant uppträdande
Under kvällen var det flera lokala förmågor som tog plats på scenen. Först ut var trion Jenny Wall, Robin Olsson och Robin Ekberg.
- Det var väldigt spontant. Att de skulle spela tillsammans bestämdes bara några minuter innan musikcafét startade. Det är precis så jag vill ha det. Man ska kunna komma hit och uppträda utan några större förberedelser, säger Richard Lang.
Under drygt en timme var det tretton lokala musiker som sjöng eller spelade något instrument: Jenny Wall, Robin Olsson, Robin Ekberg, Richard Lang, Lina Edgar, Paulina Johansson, Filip Lang, Elin Danielsson, Stephanie Hallén, Samuel Westerdahl, Frida Schmidt, Hanna Möjegård och Gustav Möjegård.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om