Lyckad promenadfestival för fjärde året i rad

I lördags arrangerades Promenadfestivalen för fjärde gången i rad nere vid Åsundens kant. Det var många som valde att avrunda marknadsdagen med trevligt sällskap och bra musik.

För Roger Nyström är det givet att vara här, han har på sig en t-shirt från festivalen år 2015. Foto: Theodor Nordenskjöld

För Roger Nyström är det givet att vara här, han har på sig en t-shirt från festivalen år 2015. Foto: Theodor Nordenskjöld

Foto:

Kinda2017-07-03 10:35

Artisterna som uppträdde under kvällen hade alla anknytning till orten och det bidrog till den sammanhållna känslan som skapades på gräsplätten vid Björksund. Det är första gången man slår upp festivalen på denna plats.

Den lokala talangen Joy Avergas öppnade festivalen med diverse covers som gjorde sig väl med hennes otroliga röst. Publiken bestod utav en salig blandning med både vuxna och barn. Vidare på scenen kunde man under kvällen se Micke Fall, Håkan Fransson, Guldgossen samt arrangörernas eget band Bagarns, som avslutar kvällen.

Någon som var riktigt taggad på denna kväll var Roger Nyström, som har bott i trakten i snart fyra år, men som ursprungligen kommer från Stockholm.

– När det anordnas något som detta lokalt så måste man bara gå. Jag gillar hela grejen, men är mest taggad på Micke Fall och hans munspels-uppträdande, säger Nyström.

En till person som är taggad är Leonard, åtta år. Han drar igång innan banden börjar spela med att dra en trudelutt på en ukulele.

– Jag känner bandet Bagarns. Min pappas bror spelar bas i bandet. Jag ser också fram emot att se Guldgossen, säger Leonard.

Man kunde också käka riktigt god mat på festivalområdet. I ena änden fanns det ett rött restaurangtält fyllt med mat. Det är Daniel Jansson som har ställt upp med matlagningen, han har 20-års erfarenhet inom branschen.

Det bildas en allmän trevlig stämning på platsen och folk strömmar in från alla håll och kanter för att delta i folkfesten. Eventet arrangerades lite i sista sekund men Tomas Eskilsson, som är huvudarrangör, är nöjd med resultatet.

Leonard med sin ukulele. Tuva lyssnar i bakgrunden. Foto: Theodor Nordenskjöld
Leonard med sin ukulele. Tuva lyssnar i bakgrunden. Foto: Theodor Nordenskjöld
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om