Maggie öppnar Hästbon vid Slätmon

På söndag slår Maggi von Wachenfeldt upp portarna till en liten affär som hon kallar Hästbon vid Slätmon. Platsen är i Kinda Hästs ridhus.

Maggi von Wachenfeldt öppnar Hästbon i sitt ridstall i Berga. Foto: Lars-Göran Bexell

Maggi von Wachenfeldt öppnar Hästbon i sitt ridstall i Berga. Foto: Lars-Göran Bexell

Foto:

Kinda2017-12-15 15:00

Efter att Maggi von Wachenfeldt varit ridinstruktör och ridskolechef hos Kinda Ridklubb i ett tio-tal år valde hon att starta eget 1983 i Slätmon, Berga Häst, sju år senare bytte hon namn till Kinda Häst. Genom åren har hon utbildat hästar i bland annat dressyr, medelsvår hoppning och lättfälttävlan. I sitt ridhus i Slätmon erbjuder Maggi individuell träning för motionsryttare och tävlingsryttare.

- Mina elever är mellan 14 och 74 år, säger Maggi Wachenfeldt.

Ridhuset byggdes 1997 och nu ska 20-åringen firas med att få en affär.

- Jag har öppet nu på söndag men kommer sedan ha öppet efter överenskommelse. Bakgrunden till att jag öppnar är att vi köper alldeles för mycket nya prylar till våra hästar, säger Maggi von Wachenfeldt.

Maggi ger ett par exempel på att begagnat inte är sämre än nytt:

- När Nick Seldon tog guld i OS i Rio förra året vann han i sin gamla hoppsadel från 1980-talet och jag själv använder fortfarande min första sadel som jag köpte 1973.

Tidigare i år besökte Maggie Tranås Vagnmuseum som bland annat har en samling av seldon från 1700-talet fram till 1900-talets början.

- Här fick jag tips om hur man renoverar gamla lädergrejer till hästar.

Intill sin lilla butik i ridhuset har Maggi en verkstad för att renovera allt från sadlar till tränsbett och ridstövlar.

- Hoppas att det slår väl ut, jag kommer att sälja grejerna jag har samlat på mig genom åren till mycket förmånliga priser, säger Maggi von Wachenfeldt och avslutar med:

- Min slogan är "Bra begagnat till billiga priser och goda råd gratis".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om