Magisk konsert fyllde Kisa kyrka

Söndagskvällen bjöd på en magisk kväll i kyrkan. Shirley Clamp intog kyrkan tillsammans med pianisten Joakim Niehoff samt kören "Röster à la Rydberg", och tillsammans "lyfte de taket" inför de 200 personer som tagit sig till kyrkan denna kväll.

Kinda2017-09-26 14:00

Helene Rydberg Larsson som driver arbetet med sina körer i Kinda, Linköping och Tranås har tillsammans med Shirley Clamp, Joakim Niehoff och kören arrangerat tre kvällar med musik och sång i centrum.Den sista ägde rum under söndagskvällen i Kisa kyrka.

Egen show

Arrangörens bedömning var att denna kväll innebar publikrekord jämfört med de tidigare konserterna i Linköping och Tranås. En uppskattad siffra gällande besökare, resulterade i omkring 200.

Shirley Clamp berättade att hon nu uppträder mycket i kyrkor med olika körer och även deltar Clamp i olika företagsevent.

Shirley är också aktuell med en egen sing-up show "Go’kväll mitt namn är Shirley Clamp" där hon tillsammans med sitt liveband roar och berör alla.

Blandat material

Även är sångerskan med och sänder radio i programmet "Fredagskväll med Martina Thun".

Inför julen är det fulltecknat, då hon ska vara med på Cosmopol i Stockholm.

Nu under dessa kvällar har hon med sig sin vän och bandmedlem, Joakim Niehoff. En pianist som har en stor och rik erfarenhet och som uppträtt med många olika artister genom åren.

Konserten i Kisa inleddes med "långsam blomma" och låtarna avlöste varandra med både eget material och låtar lånade av andra som Shirley Clamp fått lov att ha med på skivorna under sina år.

Crescendo

Publiken togs med på en resa genom Clamps karriär i både med- och motgång. Mellan låtarna bjöd Shirley Clamp och Niehoff på mycket skämt med och av varandra.

Clamps röst tillsammans med flygelns toner gjorde sig mycket bra i den akustik som kyrkan medförde. När sedan kördeltagarna från "Röster à la Rydberg" ställde sig upp och visade sin kraft tillsammans med Clamp och Niehoff nådde konserten sitt crescendo.

Gabriellas sång

Så fortsatte konserten, och publiken fick även lyssna till en solosång med Linköpingstjejen Karolina Ahlberg Bolander. – "Håll i hatten Kerstin", för denna tjej är fantastisk, sa Shirley Clamp, när Ahlberg Bolander presenterades.

Bland de många låtar som framfördes fick publiken lyssna till Gabriellas sång, ett kraftfullt framförande med en reducerad fast stark kör.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om