Magisk vecka för Anna Landucci

Jubileumskonsert i Stockholm - sedan en hemlig spelning i London inför bland andra Björn Ulvaeus och Anni-Frid Lyngstad. Det har minst sagt varit en spännande vecka för Anna Landucci och de övriga medlemmarna i Abba-kören.

Under jubileumskonserten i Stockholm bjöd Anna Landucci på ett solonummer.

Under jubileumskonserten i Stockholm bjöd Anna Landucci på ett solonummer.

Foto:

Kinda2014-04-12 04:05


Som vi har berättat tidigare ingår Anna Landucci från Horn i den officiella Abba-kören. Under vintern/våren har de 50 körmedlemmarna förberett sig inför den stora jubileumskonserten i Stockholm.

Nyhetsmorgon
I söndags - på dagen 40 år efter Abbas triumf i Eurovision Song Contest med låten Waterloo - var det upp till bevis.
- På förmiddagen besökte vi Nyhetsmorgon (TV4) och framförde några av låtarna. Vi fick oerhörd bra respons.
Därefter var det fullt fokus på jubileumskonserten. Klockan 15.00 var det dags. Kören äntrade scenen vid Abba-museet i Stockholm tillsammans med självaste Benny Andersson.
- Det var en häftig upplevelse. Utöver all publik på innergården var det mycket folk som stod utanför och lyssnade, säger Anna Landucci.
Och du sjöng solo...
- Ja, "Knowing Me Knowing You" var låt nummer två. Man var både nervös och lugn på samma gång. Det gick i alla fall jättebra, jag är supernöjd med hela konserten.

"Ryser i hela kroppen..."
Tidigt på måndagsmorgonen väntade ett nytt äventyr för Anna Landucci och de övriga körmedlemmarna. Hela gruppen flög till England för att sjunga på Tate Modern i centrala London.
- Allting var topphemligt. Vi var inbjudna för att uppträda i samband med lanseringen av Max Ströms officiella Abba-fotobok. Under måndagskvällen framförde vi ett medley med de mest kända låtarna.
Omkring 1 500 personer var på plats i mäktiga Tate Modern, däribland Björn Ulvaeus och Anni-Frid Lyngstad.
- Kvällen i London var magisk. Jag ryser i hela kroppen när jag tänker på det, säger Anna Landucci.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om