Malexanders framtid

Ett 30-tal företagare kom för att prata framtid i Malexander. Vad har hänt 2016? Jo, befolkningen har ökat, skolan blivit företagshotell och en ny camping anlagts. Eller?

Kinda2007-10-22 07:02

Det var Malexanders byalag som bjudit in till söndagens seminarium i Föreningshuset. Håkan Jutterdal berättade att ett 80-tal företagare bjudits in och att omkring 30 kommit. Jättebra, tyckte Jutterdal.
Dagens upplägg var ett litet spel. Grupperna skulle utgå från att det är 2016. Då har en rad saker hänt. Befolkningen, i dag runt 250, har ökat rejält och medelåldern sjunkit.
- Det finns exempel med ungefär samma förutsättningar som Malexander där man faktiskt fått den här utvecklingen, berättade Jutterdal. Ungefär 15 mil bort i Bråbygden mellan Oskarshamn och Hultsfred.
Mer nytt 2016: Skolan, som i dag ligger ute till försäljning, har blivit företagshotell med sex företag och en gemensam reception.
En ny, större camping har just invigts samtidigt som den gamla finns kvar. Samtidigt planeras en ny konferensanläggning med 50 bäddar.
Vägen mellan Landsnäskorset och Arnäskorset är också på gång att breddas och delvis rätas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om