"Man måste få ljuga av sig lite"

Man har hört folk säga att vanor är bra. Det skulle nog besökarna på cafét på Kindagård hålla med om. Bruno Nilsson, Göran Johansson och Per-Gunnar Winnerstad har tagit sitt förmiddagskaffe på cafét varje morgon i cirka sju år. - Oja, hur hade det blivit annars, säger PG, Per-Gunnar Winnerstad.

"Stammisarna" Boo Axelsson, Göran Johansson, Per-Gunnar PG Winnerstad, Arne Andersson, Marita Jonsson, Walborg Anderson och Bruno Nilsson.

"Stammisarna" Boo Axelsson, Göran Johansson, Per-Gunnar PG Winnerstad, Arne Andersson, Marita Jonsson, Walborg Anderson och Bruno Nilsson.

Foto:

Kinda2014-08-16 04:06


Ja, hur hade det gått annars, det kan man undra. Varje dag strax innan cafét öppnar vid halv tio sitter de där och väntar, besökarna som ska ta sin förmiddagsfika.
Boo Axelsson, 79 år, bor på Kindagård och när vi frågar hur ofta han är där är svaret, "jämt"!
- Jag bor där uppe så jag går alltid hit på morgonen, och jag tar alltid samma fika, en köttbullemacka och en cocosraket. Det bästa är att det är så nära!

Kaffe och pratstund
Bruno Nilsson, Per-Gunnar även kallad PG Winnerstad och Göran Johansson sitter vid ett annat bord och dricker kaffe.
- Vi är här nästan varje dag. Vi kommer för att dricka förmiddagskaffe och träffa PG, säger Bruno Nilsson.
- Det fungerar inte annars. Jag behöver kaffet och en pratstund, man måste ju få ljuga av sig lite, berättar PG med glimten i ögat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om