Marie Regnér får Kindas ledarstipendium

Marie "Mitt-i-prick" Regnér, entusiastisk ledare inom Rimforsa JVF får årets ledarstipendium i Kinda. För sitt "starka engagemang för barn och ungdomar i en traditionellt mansdominerad verksamhet".

Det går åt en hel del eldsjälar i en förening. Marie Regnér får årets ledastipendium för sitt ungdomsarbete inom Rimforsa JVF.

Det går åt en hel del eldsjälar i en förening. Marie Regnér får årets ledastipendium för sitt ungdomsarbete inom Rimforsa JVF.

Foto:

Kinda2009-04-29 06:54

Marie Regnér befinner sig på Skärblacka bruk och mäter massaved när hon får beskedet att hon fått Kinda kommuns ledarstipendium 2009.
- Man kan ju inte säga nåt, säger Marie. Det här kom som en riktig chock. Det fanns inte ens i min sinnevärld; det är ju inte därför man jobbar som ungdomsledare.

I jägarfamilj
Marie är uppvuxen utanför Mantorp i en riktig jägarfamilj. Så det där med jakt och hundar och vapen har alltid funnits där.
1988 flyttade hon till Hägerstad och blev genast engagerad i Rimforsa JVF. Men bara som "vanlig" medlem. Det där med ungdomsarbetet tog fart först för några år sen.

Fjärde året
- Det här är vär fjärde året som vi kör riktigt organiserat, säger Marie. Vi har ett 60-tal ungdomsmedlemmar och det brukar vara ett 30-tal varje tisdag.
Sportskytte för luftgevär och kaliber 22 varje vecka är de stora aktiviteterna. Till det kommer massor med andra arrangemang.
Lilla jägarskolan, tjejläger, studieresor (senast till vapenfabriken Norma i Värmland) med mera, med mera.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om