Matfrågan utreds - även i Kinda

Socialnämnden i Kinda har beslutat att föreslå kommunstyrelsen att under nästa år tillsätta en kommitté som ska utreda matfrågan i kommunen utifrån en helhetsbild.

Kinda2006-10-18 06:19

- Jag är inte övertygad om att det bästa är att köra maten genom socknarna och det har aldrig funnits någon grupp som har gått till botten och tittat på det här, säger Göte Ericsson (c) som väckte frågan vid socialnämndens senaste sammanträde och fortsätter:
- Det har varit mycket turbulens om maten, framför allt pensionärer har framfört kritik. Det är egentligen inte klokt att köra mat mellan Horn, Kisa och Rimforsa. Nu är det på tiden att det inte bara görs en utvärdering, utan i stället sätta ned foten och få en helhetslösning på vad som är bäst nutritionsmässigt för skolbarn och gamla.
Göte Ericsson tog upp önskemålet om att kommunen ska tillsätta en kommitté i samband med att socialnämnden behandlade den utvärdering som gjorts om matdistributionen till kommunens hemtjänsttagare (se artikel nedan).
Som vår tidning tidigare berättat i ett flertal artiklar så har det också i omgångar framförts protester från olika håll när det gäller matfrågan i kommunen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om